Cum îngrijești frunzele de orhidee

Cum îngrijești frunzele de orhidee cu lamaie
De multă vreme orhideele nu mai sunt o raritate în colecțiile de flori ale cultivatorilor amatori. Tot mai mulți adoră să crească aceste plante pentru eleganța lor și pentru florile care rezistă bine în timp. De aceea se impune cunoașterea unor regului de bază în cultivarea orhideelor.


Dacă doriți ca plantele voastre să fie sănătoase și frumoase, trebuie să le identificați nevoile și să încercați să le oferiți condițiile cele mai bune. Frunzele plantelor sunt organe importante, iar praful din spațiile de locuit le poate afecta sănătatea. La nivelul frunzelor, plantele fac fotosinteză și tot prin frunze plantele respiră. Frunzele de orhidee au nevoie de suprafețe foliare curate și sănătoase pentru a absorbi umezeala și pentru a le permite să respire. Stratul de praf ce se depune la suprafața lor le sufocă și le împiedică să primească lumina necesară vieții. 

Pentru că am stabilit că praful poate reprezenta un factor de stres pentru orhideele voastre, îndepărtarea lui ar trebui să se facă ori de câte ori este nevoie. Pentru această operațiune puteți folosi substanțe speciale pe care le găsiți în magazinele de specialitate, cu mențiunea că pot fi destul de scumpe sau puteți opta pentru soluții simple, la îndemâna oricui, pe care le găsiți chiar în bucătărie.

Cum îngrijești frunzele de orhidee

Pentru un luciu perfect, frunze sănătoase și ferme puteți utiliza zeama de lămâie diluată cu apă, în proporții egale. Acest amestec curăță și conferă un luciu plăcut frunzelor orhideelor, înlăturând murdăria, praful, mucegaiul, ouăle anumitor dăunători și eventualele depuneri de calcar apărute pe frunze în urma pulverizărilor sau stropirii.

Pentru curățarea frunzelor orhideelor cu soluție de apă și lămâie, puteți folosi șervețele de hârtie sau dischete demachiante. Acestea din urmă au calitatea de a nu lăsa urme ori scame nedorite. Folosiți dischete noi pentru fiecare plantă. Astfel, evitați transmiterea unor eventuale boli ori dăunători de la o plantă la alta. Îmbibați discheta în soluție, stoarceți cât să rămână ușor umedă și ștergeți cu delicatețe fiecare frunză, de la bază către vârf. Repetați operațiunea pentru ambele fețe ale frunzei și pentru fiecare frunză în parte. Frunzele vor rămâne curate și strălucitoare. Nu pulverizați soluția de apă și lămâie pe frunze. Aceasta este utilă numai folosită la ștergerea lor. 

Pentru curățarea frunzelor orhideelor mai poate fi folosită și berea ori laptele, dacă nu vă deranjează mirosul ce persistă în încăpere după operațiune.

În speranța că orhideele voastre sunt frumoase și sănătoase, vă aștept cu soluții și întrebări la rubrica de comentarii.
Cum îngrijești frunzele de orhidee Cum îngrijești frunzele de orhidee Reviewed by Loreta Țivlea on 16:13:00 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.