Dulceață de trandafiri

Dulceață de trandafiri
Dulceața de trandafiri este un desert parfumat și pretențios, cu note de finețe și rafinament. Chiar dacă pare un desert sofisticat, dulceața este simplu de gătit, dacă urmăriți rețeta de mai jos.

Dulceață de trandafiri

Pentru a prepara dulceață de trandafiri aveți nevoie de 250-300 g petale la 1kg de zahăr. Puneți petalele curate, proaspete, într-un bol, adăugați 1 plic de sare de lămâie și puțin (1-2 linguri) zahăr și frecați petalele până iese sucul din ele, apoi lăsați compoziția să se odihnească.

Puneți zahărul într-un vas curat și adăugați 3 pahare mari de apă. Legați siropul, apoi adăugați petalele cu tot cu sucul pe care l-au lăsat în vas. Fierbeți și strângeți spuma, încercând mereu consistența dulceții, pe marginea unei farfurii reci. Aveți grijă să nu caramelizați zahărul și nici să nu legați dulceața prea tare. Se consideră a fi gata, dacă face un fir subțire atunci când prindeți o picătură de dulceață între degete și le desfaceți brusc.

După finalizare, dulceața de trandafiri se toarnă în borcane curate și uscate, încă fierbinte, se căpăcește și până la răcirea completă se așază borcanele pe capac și se acoperă cu un pled gros. Astfel răcirea se face lent.

Sper să vă bucurați de primăvară, de darurile ei și de parfumata dulceață de trandafiri.

Dulceață de trandafiri Dulceață de trandafiri Reviewed by Loreta Țivlea on 16:08:00 Rating: 5

2 comentarii:

  1. Inseamna ca ai multi trandafiri in curte :) Dulceata arata mi-nu-nat ! Bravo !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O, doamne, n-am nici fir, din păcate stau la bloc. Însă mama, da, are! E furnizorul principal de petale.

      Ștergere

Un produs Blogger.