Cum faci sirop de trandafiri, fără fierbere

Cum faci sirop de trandafiri fără fierbere
Siropul de trandafiri poate fi o încântare pentru întreaga familie și pentru musafirii voștri, dacă îl preparați cu dragoste și grijă, după rețeta de mai jos.

Cum faci sirop de trandafiri, fără fierbere

Alegeți cca. 30 de trandafiri de dulceață, înfloriți, parfumați, fără urme de uscăciune sau ofilire. Recoltarea trandafirilor se recomandă a se face într-o zi senină, fără ploaie. Se desfac petalele, se așază într-un bol larg și se adaugă 1 plic de sare de lămâie și 2 căni de zahăr. Frecați petalele cu mâna până încep să elibereze un suc roz. 

Adăugați petalele într-un borcan de 5 litri și turnați apă rece până se acoperă. Lăsați în gura borcanului un spațiu gol de o palmă și puneți la macerat 4-5 zile, amestecând zilnic. Strecurați lichidul după macerare și așezați-l într-un vas curat. Adăugați zahărul 2kg/fiecare litru de lichid. Se acoperă vasul, se dă la rece și se amestecă ferm, de câteva ori pe zi, timp de 5 zile sau până la dizolvarea completă a zahărului. După dizolvare, se toarnă siropul în sticle, se căpăcește și se depozitează la rece, într-o cămară ori în beci.

Dacă sunteți curioși, puteți încerca și voi să faceți un sirop de trandafiri, fără fierbere. Copiii familiei vor fi încântați.
Cum faci sirop de trandafiri, fără fierbere Cum faci sirop de trandafiri, fără fierbere Reviewed by Loreta Țivlea on 15:35:00 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.